15/10/15 aku dengan geng budak animation ke Zoo Negara bagi subjek Figure Design, kami berkumpul dekat loby Unikl MIIT pada pukul 9 pg, tp macam biasa pukul 9 mesti akan jadi pukul 9.30 :D kami menaiki bas bersama dengan budak junior di bawah Madam Yoi iaitu wife kepade lecturer kami Mr M. agak excited jugak untuk kesane sebab dah lama x pergi dan yang paling buat aku excited bila diberi tugasan :P selalunya kalau pergi Zoo just nak cuci mata jer kan but this time "drink water while diving" haha.. 

kanak-kanak riang :D

front view (the entrance to the Zoo)
 agak jauh juga untuk jalan ke kaunter tiket, kawasannya begitu luas tetapi agak kurang menarik, mybe the zoo may have to make a little improvement of the public's attention to come the Zoo Negara. 
this is the first animal Ifound :D
scientic name is Macaca Radiata, gestation period 5 month and just  eat fruits, nuts, seeds, flowers, invertebrates an cereals. Macaca Radiata from India.  these animals also produce unique sounds, mybe to attract the attention of visitors. 
 

this is white bengal tiger :)
scientific name Panther Tigris Tigrs. eat meat (deers, wild boar, goats). from India, Nepal, Bangladesh. first time tengok nak kuar anak mata sebab besar sangat, berenang ke hulu ke hilir :D sangat  comel tapi agak susah bila nak lukis dia sebab asyik gerak jer :P bestnya kalau dapat sentuh dia :D






Comments

Popular posts from this blog

Ayam Masak Merah orang Besut

Spaghetti Goreng versi campak campak

Sup Tulang Orang Malas