Posts

Showing posts from October, 2015
Image
tiga hari lepas pergi zoo negara inilah hasilnya :D dapat siapkan tiga drawing jer :P walaupun tak cantik macam orang lain sekurangya pengalaman tu ada dan saya dah cuba buat yang terbaik, dalam masa yang tak seberapa mencukupi tu akhirnya berjaya jugak siapkan :D susah kot nak lukis, haiwan tu asyik gerak jer, nak jer potong kaki die biar dok diam-diam :P actually, sepanjang dekat zoo tu banyak dok jejalan dari melukis .. hehehe.. tapi okey lah ada jugak binatang yang dapat dilukis..





Image
15/10/15 aku dengan geng budak animation ke Zoo Negara bagi subjek Figure Design, kami berkumpul dekat loby Unikl MIIT pada pukul 9 pg, tp macam biasa pukul 9 mesti akan jadi pukul 9.30 :D kami menaiki bas bersama dengan budak junior di bawah Madam Yoi iaitu wife kepade lecturer kami Mr M. agak excited jugak untuk kesane sebab dah lama x pergi dan yang paling buat aku excited bila diberi tugasan :P selalunya kalau pergi Zoo just nak cuci mata jer kan but this time "drink water while diving" haha.. 
kanak-kanak riang :D
front view (the entrance to the Zoo)  agak jauh juga untuk jalan ke kaunter tiket, kawasannya begitu luas tetapi agak kurang menarik, mybe the zoo may have to make a little improvement of the public's attention to come the Zoo Negara.  this is the first animal Ifound :D scientic name is Macaca Radiata, gestation period 5 month and just  eat fruits, nuts, seeds, flowers, invertebrates an cereals. Macaca Radiata from India.  these animals also produce uniqu…